Deze zaken lopen nog

(Collectieve) actie tegen beroepsziekten

Vakbond FNV heeft tezamen met de werknemers van Smit Draad te Nijmegen aangifte gedaan van misstanden bij de arbeidsomstandigheden bij het Openbaar Ministerie en de werkgever aansprakelijk gesteld voor de ontstane schade vooral ter voorkoming van verdere gezondheidsschade.

Daarnaast hebben een aantal werknemers een klacht ingediend bij het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle tegen de artsen van de Arbodienst.

Meer informatie over deze lopende zaak is te vinden via onderstaande link:

http://www.gelderlander.nl/extra/dossiers/smit-draad

Collectieve actie tegen DuPont door Lycra-medewerksters.

Veel mannen en vrouwen hebben voortplantingsproblemen gekregen door het werken op de Lycra fabriek van DuPont. Er is tientallen jaren onveilig gewerkt met de giftige stof DMAc, die bij de productie van het garen (lycra) als oplosmiddel werd gebruikt. In samenwerking met Bureau Beroepsziekte FNV verlenen wij rechtsbijstand aan deze werkneemsters.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/in-het-nieuws-schadevergoeding-oud-medewerkers-dupont/

Zieke werknemers eisen geld van Nijmeegs bedrijf Smitweld

UPDATE 8/1/18

Nu, bijna 2 jaar later, is er veel verandert bij het Nijmeegse bedrijf Smitweld. In samenwerking met de FNV is er onderzoek verricht naar arbeidsomstandigheden en is er voor 130 medewerkers een plan van aanpak opgesteld. Een open samenwerking tussen bedrijf en vakbond.

Voor meer informatie, zie onderstaande link.

https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/twee-jaar-nadat-personeel-de-noodklok-luidde-is-smitweld-een-stuk-schoner~a618ca1c/?platform=hootsuite

________________________________________________________________________________

 

21/1/16

Zieke werknemers eisen financiele genoegdoening van het Nijmeegse bedrijf Lincoln Smitweld.

Voor meer informatie zie onderstaande link.

http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/zieke-werknemers-eisen-geld-van-nijmeegs-bedrijf-smitweld-1.5645016