Dit hebben wij al bereikt

Hebt u het gevoel er alleen voor te staan? Dat horen wij vaker. Wout van Veen Advocaten staat u echter bij in een conflict met bijvoorbeeld uw werkgever. Hieronder leest u een aantal succesverhalen waarin wij bemiddeld hebben.

Hebt u het gevoel er alleen voor te staan? Dat horen wij vaker. Wout van Veen Advocaten staat u echter bij in een conflict met bijvoorbeeld uw werkgever. Hieronder leest u een aantal succesverhalen waarin wij bemiddeld hebben.

In de vernieling

Govert Jan Knotter procedeerde voor Fred Kaagman en is er in geslaagd een mooie schikking te bereiken.

http://www.fnv-magazine.nl/201701#!/het-zal-je-maar-gebeuren

 

Beroepsziekten

De heer X heeft ruim 20 jaar gewerkt voor een bedrijf dat hoogwaardige anoden voor de aluminium industrie produceert. De heer X werkte als operator en het behoorde tot zijn taak om vastgekoekte vuilresten van de anoden blokken te verwijderen (schoon te maken) met behulp van een mechanische lucht-bikhamer. Dit was erg zwaar werk, met veel trillingen, en hij heeft daardoor klachten aan zijn polsen en schouders gekregen. Daarnaast was hij heftruckchauffeur; daarbij stond hij voortdurend bloot aan lichaamstrillingen die niet voldoende werden opgevangen door vering en stoel. Als gevolg daarvan heeft hij ook nog rugklachten gekregen. In 2010 is hij uitgevallen met deze klachten en later bleek dat hij niet meer zou herstellen en niet meer kon werken. De heer X heeft zijn werkgever aansprakelijk gesteld voor zijn (letsel)schade als gevolg van deze beroepsziekten. Ons kantoor heeft voor hem de procedure bij de rechtbank Rotterdam gevoerd. Onder leiding van de rechter was de werkgever bereid om de zaak te schikken voor een bedrag van € 150.000,-.

Brandweer Ede met asbest "Onvoldoende zorgvuldig"

Abestzaak van mr. R.F. Ruers, artikel in NRC van 19 januari 2016.

Voor meer informatie zie onderstaande link.

http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/01/19/brandweer-ede-met-asbest-onvoldoende-zorgvuldig-1579048

 

(Collectieve) actie tegen beroepsziekten

Vakbond FNV heeft tezamen met de werknemers van Smit Draad te Nijmegen aangifte gedaan van misstanden bij de arbeidsomstandigheden bij het Openbaar Ministerie en de werkgever aansprakelijk gesteld voor de ontstane schade vooral ter voorkoming van verdere gezondheidsschade.

Daarnaast hebben een aantal werknemers een klacht ingediend bij het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle tegen de artsen van de Arbodienst.

Meer informatie over deze lopende zaak is te vinden via onderstaande link:

http://www.gelderlander.nl/extra/dossiers/smit-draad

Zieke werknemers eisen geld van Nijmeegs bedrijf Smitweld

Zieke werknemers eisen financiele genoegdoening van het Nijmeegse bedrijf Lincoln Smitweld.

Voor meer informatie zie onderstaande link.

http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/zieke-werknemers-eisen-geld-van-nijmeegs-bedrijf-smitweld-1.5645016